Pakiranje kofera – nemoguća misija na mogući način

Pakiranje kofera ne mora nužno biti nemoguća misija – uz naše savjete postanite pravi ekspert u pakiranju! Bilo da se spremate za službeno putovanje ili na godišnji odmor ponesite što više stvari u što manjem koferu.

pakiranje-kofera

Zarolajte odjeću, ne slažite ju…

Ako peglanje nije prva stvar koju planirate napraviti dolaskom na destinaciju pokušajte odjeću zarolati umjesto da ju slažete. Manje su šanse za gužvanje, a tako ćete uštedjeti na prostoru i spakirati više stvari u kofer.

pakiranje-kofera

Stisnite grudnjake…

Stisnite svoje grudnjake prilikom pakiranja ili možete u košarice napuniti čarape, gaćice i sl. (ova druga opcija je korisna za cure koje imaju što pokazati).

pakiranje-kofera

Prekrijte cipele kapom za tuširanje…

Ne želite otiske svojih cipela na odjeći. Upravo to vam se može dogoditi ako cipele ne spakirate u vrećicu ili kapu za tuširanje koju možete upotrijebiti u tu svrhu. Naravno, pokušajte se držati pravila 3 para, iako nama ženama to zvuči neizvedivo.

pakiranje-kofera

Pametno pakiranje kofera – dva na jedan…

Idealna formula za pakiranje glasi: spakirajte dva odjevna predmeta (košulja, majica, top…) na svake hlače ili suknju koju planirate ponijeti.

pakiranje-kofera

Okrenite odjeću naopako …

Odličan način da spriječite neželjene mrlje na odjevnim predmetima je da ih prilikom pakiranja okrenete s pravom stranom unutra, ovo se posebno odnosi na svjetlije predmete.

pakiranje-kofera

Kako nagurati slona u mišju rupu …

Kada ste konačno došli do ovog dijela pakiranja, onda ste svjesni da Vas samo trenutak dijeli od onog olakšavajućeg osjećaja – sve je stalo!! Kako bi to u stvarnosti i uspjelo, važno je pravilno složiti kofer. Najteže stvari potrebno je smjestiti blizu kotača (dno kofera), zatim na njih slagati ostatak prtljage. Kofer će tako biti stabilniji, a vaša prtljaga u odličnom stanju kad dođete na destinaciju.

pakiranje-kofera

Svježa i mirišljava prtljaga …

Odličan način da Vaša prtljaga bude svježa nakon nekoliko sati provedenih u koferu je da ju operete kad dođete na destinaciju. Ok, malo se šalimo

Tajna je u maramicama za sušilicu rublja koje stavite u kofer između robe.

pakiranje-kofera

Kako spriječiti moguću katastrofu …

Kako Vam slučajno ne bi npr. šampon iscurio po cijelom koferu pametno je takve stvari pakirati u prozirnu vrećicu sa zatvaračem. Osim što će ostatak kofera biti spašen u slučaju curenja neke od tekućina, imate i pregled sadržaja bez otvaranja vrećice.

 

pakiranje-kofera

Kuda s nestašnim žicama …

Znate kako se punjači i slušalice uvijek zapetljaju bez da ih itko dira? Dobre vijesti su da je to moguće spriječiti na jednostavan način, dovoljno je da ih spremite u etui od naočala i naći ćete ih upravo onako kako ste ih i ostavili.

pakiranje-kofera

Kako pakirati lomljive predmete …

Na povratku s putovanja obično nosimo darove za nama drage ljude, a tu se naravno uvijek može pronaći lomljivih stvari. Uvijek ih možete samo staviti u kofer i nadati se da će preživjeti put nazad, međutim često to ne bude tako… Kako bi osigurali zaštitu lomljivim stvarima dobro ih je staviti u čarape.

pakiranje-kofera

Prazno mjesto u koferu? Nikako!

Ne ostavljajte prazna mjesta u koferu, tu uvijek možete ugurati čarape, donji veš i sl. Dva su razloga za to, prvi je da će Vam kofer biti maksimalno iskorišten, a drugi da Vam roba po dolasku izgleda isto kao i kada ste ju upakirali. Bez obzira na brojne pokušaje aerodromskih radnika da poremete taj raspored.

pakiranje-kofera

Prazne vrećice – sigurno će Vam trebati …

Ponijeti praznu vrećicu za prljavo rublje, apsolutno da! Većina nas to najčešće zaboravi, a sjetimo se svi u trenutku prije tuširanja kada želimo pospremiti prljavo rublje.

 

pakiranje-kofera

Kako uočiti svoj kofer u gužvi na aerodromskoj traci?

Kofer je najbolje označiti da bude što uočljiviji kako bi ga što lakše uočili među drugim koferima. Neće biti na odmet navesti tih nekoliko detalja u slučaju gubitka prtljage. Oznake s osobnim podacima su jednako bitne i olakšavaju pronalazak i sretan povratak vlasniku. Na kofer možete vezati vrpce, nalijepiti naljepnice ili nešto drugo što se Vama sviđa.

Bonus savjet …

Nadamo se da smo vamovim savjetima znatno olakšali pakiranje kofera. Bez obzira kojim prijevoznim sredstvom krenuli na službeno putovanje, neka Gooma bude tamo gdje je i Vaš mobitel. Kao osobni asistent Gooma pazi da ne propustite zabilježiti svaki važan detalj s poslovnog putovanja. Isprobajte GOOMA sustav 30 dana gratis! FREE TRIAL